понеділок, 26 грудня 2016 р.

Міжнародний конкурс дитячої творчості "Золотий мольберт"

Благодійний фонд «Львівська дитяча галерея» проводить Міжнародний конкурс дитячої творчості «Золотий мольберт» (лист ДНУ «Інституту модернізації змісту освіти» від 19.12.2016 року № 2.1/10-3015«Про Міжнародний конкурс дитячоїтворчості «Золотий мольберт» (Далі − Конкурс).
Метою Конкурсу є творче спілкування талановитих дітей та молоді, розвиток їхніх здібностей на пленерах й арткласах і популяризація їх творчих здібностей на пересувних виставках у містах в Україні та за кордоном.
За бажанням, до участі у Конкурсі запрошуються талановита молодь та діти, учні загальноосвітніх та вихованці позашкільних навчальних закладів віком від 3 до 17 років.
Положення про участь у Конкурсі додається.
Детальну інформацію можна отримати за телефоном зазначеного благодійного фонду: 067-843-97-67 чи електронною адресою: mihajluk@gmail.com.


Міжнародний Форум мистецької творчості
«Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа»
у 2017 році оголошує
Міжнародний конкурс дитячої творчості «Золотий мольберт»,
приурочений 15-річному ювілею заснування першої у Львові дитячої галереї.

ПОЛОЖЕННЯ
Міжнародний конкурс дитячої творчості «Золотий мольберт» спрямований на реалізацію Державних та місцевих освітніх та культурних програм і проводиться в рамках Міжнародного форуму мистецької творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» з метою творчого спілкування талановитих дітей та молоді, розвитку здібностей на пленерах й арткласах і популяризації їх творчих здібностей на пересувних виставках у містах учасників в Україні та закордоном, на шпальтах Всеукраїнського освітньо-мистецького часопису «Артклас», Львівської муніципальної дитячої галереї та у світовому віртуальному просторі.
Завдання:
·                Розвивати інтерес до сприйняття краси навколишнього світу та світу мистецтва;
·                Формувати образотворчими засобами почуття художньо-естетичного смаку;
·                Активізувати інтелектуальну свідомість і творче мислення учасників засобами пленерного живопису;
·                Виховувати систему духовно-моральних цінностей та художньо-естетичних орієнтирів у спілкуванні зі скарбами культурної спадщини українського народу;
·                Популяризувати дивовижний світ унікальних дитячих малюнків, які є свідченням важливої ролі творчого процесу у загальному розвитку кожної дитини;
·                Створювати учасникам Форуму та всім керівникам делегацій сприятливі умови для творчого спілкування, популяризації й взаємозбагачення їх педагогічного досвіду.
I. Міжнародний конкурс дитячої творчості «Золотий мольберт» проводиться спільно з Українською Греко-Католицькою Церквою; Фондом Шептицького; Місією «Постуляційний Центр беатифікації й канонізації святих»; Патріаршою Курією УГКЦ; Львівською міською радою; Львівською обласною радою; Львівською обласною адміністрацією; Департаментом освіти і науки ЛОДА; Департаментом у справах культури та релігії ЛОДА; Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЛОДА; Департаментом гуманітарної політики ЛМР; Управлінням культури та Управлінням освіти ЛМР; Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти; Львівською національною академією мистецтв; Національним музеєм у Львові ім.Андрея Шептицького; Львівським коледжом ДПМ ім.І.Труша; Львівською дитячою школою народних мистецтв; ЦТ Галичини; Художньою школою ім.ОлексиНоваківського; БО «Львівська дитяча галерея» та ін.. закладами.
II. Міжнародний конкурс дитячої творчості «Золотий мольберт» проводиться на добровільних засадах. До участі у конкурсі запрошується талановита молодь та діти, учні художніх шкіл, гімназій, ліцеїв та ін. художніх закладів віком від 3 до 18 років, щоб у творчому спілкуванні на пленерах та арткласах з такими ж талановитими учасниками, які мають фізичні вади (але можуть вільно пересуватись без допомоги дорослих), розкривались їх творчі здібності.
III. Спільно з центральним Оргкомітетом конкурсу та фаховим Журі визначені номінації, в яких проводиться конкурс, встановлені критерії відбору поданих на конкур матеріалів, умови та порядок проведення конкурсу: див. Додаток1.
IV. Міжнародний конкурс дитячої творчості «Золотий мольберт проводиться у три етапи:
1. Перший (заочний) етап (кількість учасників необмежена)
Учасники конкурсу до 20.03.17 р. надсилають творчі роботи на адресу: 79026; м.Львів; вул.Боя-Желенського 10/2 та на електронну пошту: mihajluk@gmail.com, згідно умов та порядку проведення конкурсу: див. Додаток1.
Списки всіх учасників заочного конкурсу будуть представлені 31.03.17 р. на сайті Львівської муніципальної дитячої галереї.
Нагороди учасників заочного етапу:
Усі учасники отримують Дипломи.
2. Другий (заключний) етап (100 учасників)
Списки учасників заключного етапу та їх творчі роботи будуть висвітлені 20.04.17 р. на сайті Львівської муніципальної дитячої галереї. Заключний етап конкурсу проходитиме у Львові
3. Фінальний етап
4. До участі у фіналі (30-31.06.18 р.) запрошуються 20 учасників, визначених Журі за результатами творчої діяльності на пленерах та активної участі у персональних і пересувних виставках Міжнародного Форуму мистецької творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа».
Учасники фіналу створюють композицію ікони (тематика, попередньо оголошується учасникам за місяць до конкурсу) на дерев’яному ковчезі, покритому левкасом. Творчу роботу фіналісти виконують наступного року (30-31.06.18 р .) у Національному музеї у Львові ім.А.Шептицького.
Нагороди учасників Фіналу
·                Всі учасники фіналу отримують Дипломи першого ступеня міжнародного зразка.
·                Переможець конкурсу отримує Гран-Прі – золотий мольберт з благородного металу та діамантом, грошову премію.
·                Всі учасники фіналу нагороджуються золотими та срібними медалями
·                Два учасники фіналу, відзначені призами авторських симпатій нагороджуються безплатними поїздками у Діснейленд (США) разом з керівниками
V. Для участі у конкурсі претендент надсилає Оргкомітету творчі роботи, згідно вимог Додатку1 та заявку-анкету на електронну пошту mihajluk@gmail.com
Заявка-анкета
·                Ім’я, прізвище, вік учасника – автора творчих робіт
·                Електронний та поштовий домашній адрес, контактний телефон
·                Фотокопії свідоцтва про народження або паспорту та ідентифікаційного коду
·                Назва установи, яка направляє учасника, прізвище керівника організації, керівника делегації (або супроводжуючої особи) та їх контактні телефони й електронна пошта
Номінації:
1. Живопис станковий і монументальний
Тематика творчих робіт:
·                МОЛИТВА ЗА НАРОД УКРАЇНИ (ЕСКІЗ КОМПОЗИЦІЇ)
·                МИ РУСИНИ-УКРАЇНЦІ – НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ (ЕСКІЗ КОМПОЗИЦІЇ)
·                ВРАЖЕННЯ МОГО ЖИТТЯ
2. Книжкова графіка
·                ЛЕГЕНДИ
·                ПРИДЧІ
·                НАРОДНИЙ ФОЛЬКЛОР
·                ЦІКАВІ ІСТОРІЇ ПРО НАШЕ ЖИТТЯ
Вимоги до оформлення творчих робіт
·                Творча робота виконується у довільній графічній або живописній техніці (акварель, гуаш, пастель, олія тощо) на форматі А-3; А-2 та підписується на звороті роботи:
· Імя, прізвище, вік автора творчої роботи, його електронний та поштовий домашній адрес, контактний телефон та рік виконання даної роботи. Творчі роботи (підписані) надсилаються на поштову адресу організаторів: Ольга Михайлюк; вул. Боя-Желенського 10/2; м.Львів; 79026.
· Роботу необхідно сфотографувати та записати в форматі JPEG 300 DPI і надіслати на електронну адресу mihajluk@gmail.com (Ольги Михайлюк)

Учасники, які є передплатниками часопису «Артклас» (передплатний індекс 09636) мають переваги, щодо участі у конкурсі та поселяються у школі-інтернаті санаторного типу №1 (вул.. Остроградських, 1) на пільгових умовах.

З організаційних питань звертатись до куратора (Ольги Михайлюкmihajluk@gmail.com; 0678439767)

Немає коментарів:

Дописати коментар